Voiko D-vitamiini palauttaa matalan testosteroni?

Tausta D-vitamiinista

D-vitamiini on tärkeä rasvaliukoinen ravintoaine, jota luonnollisesti esiintyy hyvin harvFtoissa elintarvikkeissa, kuten sienissä ja rasvaisissa kaloissa (sardiinit, lohi, makrilli). Muita elintarvikkeita, kuten maitoa, on väkevöity D-vitamiinilla. Elimistö tuottaa suuria määriä D-vitamiinia, kun iho on suoraan auringossa (ts. Ei ikkunan läpi), joten sitä kutsutaan joskus “auringonpaistevitamiiniksi”. ” Liiallinen auringonvalo voi kuitenkin lisätä ihosyövän riskiä. Koska D-vitamiinia on vaikea löytää elintarvikkeista ja pitkäaikainen auringonvalo aiheuttaa terveysriskejä, ravitsemusterapeutit ja lääkärit määräävät usein vaihtelevia annoksia.

D-vitamiini elimistössä

D-vitamiiniin liittyy tyypillisesti luiden terveyden ylläpitäminen ja kehon auttaminen imemään mineraaleja, kuten kalsiumia ja magnesiumia. Viimeaikaiset tutkimukset ovat kuitenkin paljastaneet, että tämä biomarkkeri säätelee myös solujen kasvua ja immuunijärjestelmää säilyttäen samalla hermo- ja sydän- ja verisuoniterveyden. Tämän unohdetun vitamiinin optimaalinen taso on myös tärkeä urheilijoille, koska D-vitamiini stimuloi lihasten kasvua, lisää voimaa ja leikkaa tarpeetonta kehon rasvaa.

Testosteroni: kriittinen suorituskyvylle ja terveydelle

Testosteroni on tärkeä steroidihormoni, jota tuottavat sekä miehet että naiset. Miehillä testosteronitaso nousee murrosiän aikana ja stimuloi siittiöiden tuotantoa ja toissijaisten seksuaalisten ominaisuuksien, kuten vartalokarvojen ja syvemmän äänen, muodostumista. Sekä miehillä että naisilla testosteroni auttaa lisäämään luun voimaa, stimuloi lihasmassaa ja voimaa sekä parantaa libidoa ja mielialaa. Testosteroni on myös ratkaisevan tärkeää kummankin sukupuolen urheilijoille; se auttaa nopeuttamaan kudosten palautumista ja stimuloimaan punasolujen veren tuotantoa. Voit lisätä testosteronitasoja käyttämällä tabletteja ja lisäravinteita ilman reseptiä.