Testosteroni Mittaus

Testosteroni mittaus kotona käyttäen testi

Testosteronin vaje voidaan yhdistää väsymykseen, energian puutteeseen ja ärtyneisyys, muun muassa.

Voit ostaa testosteronitestin puhti.com -sivustolta hintaan 139 euroa, joka tunnistaa nykyisen testosteronitasosi ja auttaa sinua asettamaan tavoitteita ja tekemään sinulle parempia valintoja. Tämä auttaisi sinua selviytymään paremmin jokapäiväisessä elämässäsi ja saavuttamaan tavoitteesi helpommin. Lisäksi voit seurata edistymistäsi saamalla seurantatestin 6 kuukauden kuluessa.

puhti-testo-mittaus

 

Yleiskatsaus

Testosteronihormoni (T) liittyy usein maskuliinisuus. Mutta naisten ruumiit tekevät myös testosteronia. Liian vähän testosteronia miehillä tai liikaa naisilla voi osoittaa vakavia terveysongelmia.

Miehillä kivekset tekevät testosteronia. Naisilla munasarjat tuottavat hormonia.

Testosteroni on vastuussa ominaisuuksista, kuten kehon hiukset, lihasmassaa, ja voimaa. Miehet, joilla on alhainen testosteroni voi huomata lasku näitä ominaisuuksia, kun taas naiset, joilla on liikaa testosteronia voi huomata näiden ominaisuuksien lisääntymistä.

Voit halutessasi ottaa testosteronitaso mittaus, jos luulet testosteronitasoja eivät ole normaalialueella.

Miten testosteronin mittaus suoritetaan?

Getting testosteronitasoja tarkastetaan edellyttää yksinkertaista verikoe. Testi suoritetaan yleensä aamulla, kun T-tasot ovat korkeimmat. Joskus mittaus on otettava uudelleen mittausten vahvistamiseksi.

Ennen testiä, lääkäri voi pyytää sinua lopettamaan reseptiä, jotka voivat vaikuttaa testosteronitasoja. Jotkut lääkkeet, jotka voivat keinotekoisesti lisätä testosteronitasoja ovat:

 • Steroidit (mutta T-tasot voivat laskea nopeasti lopettamisen jälkeen)
 • Barbituraatit
 • Aeds (Aeds)
 • Androgeenisesti tai estrogeenihoitoja
 • Jotkut lääkkeet, mukaan lukien opiaatit, voivat keinotekoisesti vähentää testosteronitasoja. Jos käytät jotakin edellä mainituista lääkkeistä, ota yhteys lääkäriin. Ne varmistavat, että testosteroni
 • testitulokset ovat tarkkoja.

Riippuen oireistasi, lääkäri voi myös suorittaa lääkärintarkastuksen. Jos olet mies, lääkäri voi suorittaa lääkärin, jos he huomaavat:

 • menetys kasvojen hiukset
 • korkeuden menetys
 • merkkejä gynekomastiasta, rintakudoksen koon epänormaali nousu
 • epänormaali painonnousu

Jos olet nainen, lääkäri voi suorittaa lääkärin, jos he huomaavat:

 • epänormaali kasvojen akne
 • epänormaali hiusten kasvua huulet tai leuka (hirsutismi)
 • epänormaali hiusten harvennus tai kaljuuntuminen pään
 • Testosteroni kotiin testaus sarjat ovat laajalti saatavilla useilta yrityksiltä, kuten LetsGetChecked ja jälkeläisiä. He käyttävät sylkeä testata hormonitasot. Kun olet ottanut testin, lähetä näyte laboratorioon testattavaksi. Voit ostaa testipakki verkossa LetsGetChecked täällä.

Useat tutkimukset, joista yksi, joka näytteet lähes 1500 miestä välillä 20 ja 90 vuotta vanha, ovat vahvistaneet, että sylki tarjoaa suhteellisen tarkka mittaus testosteronitasoja. Tämä pätee erityisesti diagnosointiin mies hypogonadismi.

Jotkut tutkimuksetTrusted Source ehdottaa sylki testaus ei ole täysin luotettava, mutta. Ne viittaavat siihen, että täydentävät mittaus, kuten seerumin testaus, ovat tarpeen sen varmistamiseksi, että syljen testitulokset ovat tarkkoja.

Milloin sinun pitäisi tehdä testosteronin mittaustesti?

testosteron testiMilloin sinun pitäisi tehdä testosteronitestiA normaali testosteronitasoalue miehille on 300-1000 nanogrammaa desilitraa kohti desilitraa (ng / dl). Naisille se on välillä 15 ja 70 ng / dl. Kuitenkin, se pidetään myös normaalia on muutoksia testosteronin koko elämäsi.

Testosteronitasot voivat laskea luonnollisesti iän tai muiden terveysolojen vuoksi. 40-vuotiaana miesten testosteronitasot laskevat keskimäärin vähintään 1 prosenttia vuodessa. Jotkut oireita alhainen testosteroni, erityisesti erektiohäiriöt, nähdään usein miehillä yli 40. Alhainen testosteronitaso on usein havaittu ihmisiä, joilla on lihavuus, iästä riippumatta.

Yleisin testosteroniin liittyvä ongelma miehillä on hypogonadismi, jota kutsutaan myös alhaiseksi testosteroniksi.

Testosteronitasosi voi olla poikkeuksellisen alhainen, jos sinulla on yksi tai useampi seuraavista oireista:

 • vähentynyt sukupuoli ajaa
 • kyvyttömyys saavuttaa erektio (erektiohäiriöt)
 • kyvyttömyys tulla raskaaksi lapsen kanssa
 • yleinen väsymys

Naiset, joilla on liikaa testosteronia voi kasvaa kasvojen hiukset, kehittää syvempi ääni, tai kokemus vähentynyt rintojen koko. Liikaa testosteronia naisilla voi myös aiheuttaa aknea.
Yksi mahdollinen syy liikaa testosteronia naisilla on munasarjojen monirakkulatauti (PCOS). PCOS voi vaikeuttaa raskaaksi tulemista ja häiritä kuukautisia.

Epätavallisen korkea tai alhainen testosteroni miehillä ja naisilla voi osoittaa muita vakavia ehtoja. Korkea T-taso voi viitata munasarja- tai kivessyöpään. Alhainen T-taso voi osoittaa krooninen sairaus tai ongelma aivolisäkkeen, joka vapauttaa hormoneja.

Pikkulasten pojilla ja tytöillä, merkkejä epänormaali testosteronitaso voi olla äärimmäinen. Testosteroni mittaus ovat usein tilata pojille ja tytöille, jotka eivät kehity kunnolla tai kun vanhemmat huomaavat viivästynyt murrosikä.

Pojat, joilla on alhainen T voi kasvaa hitaasti, ilman kehon hiukset ja huonosti kehittynyt lihaksia. Tytöt, joilla on korkea T voi olla viivästynyt kuukautiset tai liikaa kehon hiukset. Pojat korkea T voi tulla murrosiässä aikaisin ja vankka.

Testosteroni testi apteekki

Jotkut apteekit tarjoavat verikokeita kotisormen yhteensä testosteroni. Voit sitten lähettää verinäytteen meidän sidoksissa laboratorioon tarkkaa testosteronin kokonaistuloksia.

Kun pyydät testipakettiasi verkossa, ne lähetetään monta kertaa samana päivänä. Testit vaativat yleensä pienen verinäytteen, joka on otettava sormesta kertakäyttöisten pähkinöiden kanssa näytteessä pakenee. Sinun pitäisi suorittaa testi ja lähettää se mahdollisimman pian. Mittaus on parasta suorittaa aamulla, mieluiten ennen 12:00. 10, ja varattu samana päivänä, jotta veri tulee paras kunnossa testaus.

Testipaketti sisältää täydelliset ohjeet, joissa kuvataan verinäytteen oton ja sen valmisteleminen laboratorioon.

Kuinka lisätä testosteronitasoa

Joitakin erittäin hyviä lisäravinne lisätä testosteroni ovat:

 1. Maxulin
 2. Testofen
 3. TestoBoost

Sinkki on myös hyvä tehosterokotus