Testosteroni Ilman Reseptiä

Testosteronin täydentäminen ilman reseptiä

Testosteronihoito voi auttaa hypogonadismin hoidossa. Tämä tila tapahtuu, kun keho ei pysty tuottamaan tarpeeksi testosteronia yksin. On kuitenkin epäselvää, voivatko lisäravinteet auttaa.

Nature Review EndocrinologyTrusted Source -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa ei löytynyt mitään tieteellistä syytä määrätä testosteronia yli 65-vuotiaille miehille, joilla on normaali tai matalasta normaaliin testosteronitaso.

Vitamiinien, yrttien ja ravintolisien maailma

Perinteiset testosteroni lisäravinne ja korvaushoidot, kuten injektiot, implantit ja geelit, lisäävät testosteronia kehoon. Yrtit ja ravintolisät puolestaan ​​auttavat kehoasi tuottamaan testosteronia. Jotkut yrtit ja lisäravinteet yksinkertaisesti pyrkivät helpottamaan matalan T.

Vaikka jotkut vaihtoehtoiset hoidot ovat turvallisia ihmisille, joilla on matala T-arvo, kaikki eivät ole käyneet läpi tiukkoja testejä ihmisillä. Keskustele lääkärisi kanssa, jos olet kiinnostunut tietystä yrtistä tai ravintolisästä. He voivat suositella tarkkaa annostusta.

Haittavaikutukset

Ravintolisien valmistajat eivät tarvitse elintarvike- ja lääkeviraston (FDA) hyväksyntää. FDA ei myöskään säädä yrttien, lisäravinteiden ja vitamiinien laatua ja turvallisuutta. Tuote voi olla vaarallinen, tehoton tai molemmat.

Keskustele aina lääkärisi kanssa ennen uuden hoidon kokeilua. Jotkut hoidot voivat aiheuttaa tahattomia sivuvaikutuksia tai olla vuorovaikutuksessa negatiivisesti mahdollisesti käyttämiesi lääkkeiden kanssa.

Keskustele lääkärisi kanssa

Monilla vaihtoehtoisilla matalan T-hoidoilla on lupauksia, mutta ne voivat olla riskialttiita. Keskustele lääkärisi kanssa matalan T: n hoitovaihtoehdoista. Ne voivat auttaa sinua päättämään, mitkä hoidot ovat sinulle ja tilallesi parhaiten sopivia.

Toisin kuin naiset, joiden hormonitaso laskee vaihdevuosien aikana, miehet kokevat testosteronitason asteittain ajan myötä. Mitä vanhempi mies on, sitä todennäköisemmin hän kokee normaalia alhaisemmat testosteronitasot.

Miehet, joiden testosteronitaso on alle 300 ng / dl, voivat kokea jonkin verran matalia T-oireita. Lääkäri voi suorittaa verikokeen ja suositella hoitoa tarvittaessa. He voivat keskustella myös testosteronilääkityksen mahdollisista eduista ja riskeistä.