Matala testosteroni

Testosteronia tuotetaan kiveksissä kontrolloimalla miesten toissijaisia ​​seksuaalisia ominaisuuksia (mukaan lukien lihasmassa, syvä ääni ja vartalokarvat) ja sukupuolihalua. Iän myötä testosteronin pitoisuus pienenee, ja kun se saavuttaa alle 300 ng / dl, sitä pidetään alhaisena. Alhaiselle testosteronille on myös muita mahdollisia syitä, mukaan lukien (mutta ei rajoittuen) vammat, infektiot, HIV, diabetes, alkoholin väärinkäyttö, syöpä, kilpirauhasen ongelmat tai muun lääkityksen sivuvaikutus.

Pieni testosteronipitoisuus voi aiheuttaa useita oireita, kuten vähentynyt sukupuolihimo, erektiohäiriöt, siittiöiden määrän väheneminen, hiustenlähtö, väsymys ja unettomuus.

Tarkan diagnoosin saamiseksi matalasta testosteronista sinun tulee käydä lääkärisi kanssa verikokeessa.

Huomaa: Nämä hoidot voidaan määrätä vain miehille. Jos tilaat hoitoa tältä osiosta naisen tililtä, ​​lääkärimme hylkäävät tilauksesi potilasturvallisuussyistä. Varmista, että kaikki tilaukset tulevat tämän lääkityksen ottavan potilaan tililtä.

Terveydenhuollon tiimimme

“Testosteronitason lasku on normaali prosessi miehen elämässä, mutta nämä tasot voivat joskus romahtaa dramaattisesti aiheuttaen oireita, kuten mielialan vaihtelut, matala sukupuolihalu ja osteoporoosi. Väärinkäsitys matalasta T: stä on, että sitä voi esiintyä vain vanhemmilla miehillä vaikka itse asiassa nuoremmat miehet voivat myös kehittää sairauden, joka tunnetaan hypogonadismina, kun elimistö ei tuota tarpeeksi testosteronia. Iästä riippumatta, jos kärsit matalan T: n oireista, on tarjolla hoitoa hormonikorvaushoidon muodossa. “

Matala testosteroni

Mikä on testosteroni?

Testosteroni on jotain, joka yleensä liittyy miehiin, vaikka itse asiassa se on hormoni, jota löytyy sekä miehistä että naisista. Miehillä tätä hormonia tuotetaan kiveksissä ja naisilla testosteronia munasarjoissa. Miehet tekevät paljon enemmän testosteronia, koska sillä on tärkeä rooli siittiöiden tuotannossa, minkä vuoksi se liittyy enemmän miehen kehoon. Se on ensisijainen miespuolinen sukupuolihormoni, joka ei ole vastuussa vain miesten seksuaalisesta kehityksestä, vaan myös lihas- ja luumassasta, rasvan jakautumisesta ja punasolujen tuotannosta.

Murrosiän aikana testosteronituotanto alkaa kasvaa, ja on normaalia, että nämä tasot laskevat 30 vuoden iän jälkeen. Näiden tasojen ei pitäisi koskaan laskea rajusti ja yleensä laskevat vain noin 2% vuodessa. Jos testosteronitaso laskee alle normaalin tason, tätä kutsutaan matalaksi testosteroniksi tai matalaksi t. Kaiken alle 300 ng / dL: n katsotaan olevan alhainen t. Testosteroni on elintärkeä hormoni elimistössä ja tämän hormonin tuotannon puute voi vaikuttaa merkittävästi seksuaaliseen kehitykseen, ulkonäköön ja mielialaan.

Mitkä ovat alhaisen testosteronin merkit ja oireet?

Merkkejä alentuneesta testosteronipitoisuudesta voi olla vaikea havaita heti, mutta on olemassa joitain varoitettavia merkkejä, jotka saattavat viitata alhaiseen testosteronitasoon ja kehottaa sinua käymään lääkärin luona testeissä, jotka yleensä määritetään yksinkertaisella verikokeella. Alhaista testosteronia on kuvattu “miesten vaihdevuodeksi”, koska jotkut oireet ovat samanlaisia ​​kuin naisten vaihdevuodet, kun estrogeenihormonitasot laskevat. Matalan T: n oireita ovat:

Matala sukupuolihalu ja erektio-ongelmat

Matala testosteroni voi vaikuttaa negatiivisesti miehen seksielämään. Sukupuolen halun väheneminen on yleistä vanhemmilla miehillä, mutta kun libido laskee merkittävästi ja rajusti, tämä voi olla merkki matalasta T.

Energian puute ja väsymys

Matala sukupuolihalu voi johtua myös matalan T: n aiheuttamasta energian ja motivaation puutteesta. Alhainen testosteroni aiheuttaa yleensä äärimmäistä väsymystä, joka ei parane unen aikana. Jos olet yleensä energinen ihminen ja tunnet yhtäkkiä väsymystä etkä pysty motivoimaan itseäsi normaalisti, tämä voi johtua riittämättömästä testosteronitasosta.

Osteoporoosi

Testosteronilla on merkittävä rooli luumassan kehityksessä, ja kun tätä hormonia ei tuoteta tarpeeksi, se voi aiheuttaa luiden ohenemista. Luu menetys on alttiimpi vanhemmilla miehillä, joilla on matala T-arvo, ja he kokevat enemmän murtumia.

Mielialan vaihtelut

Miehet, joilla on matala T, kokevat mielialan muutoksia yleensä tunneen matalaa, ärtyisää ja masentunutta. Mielialan muutokset voivat olla matalan T: n merkittävin oire ja saattaa kehottaa sinua käymään lääkärilläsi, jos et tunne parhaasi.

Hiustenlähtö ja painonnousu

Ulkonäkösi voi myös muuttua, kun testosteronitaso laskee. Vaikka hiustenlähtö ja painonnousu ovat yleisiä miesten keskuudessa ikääntyessään, tähän voi olla taustalla oleva syy, kuten matala T, siksi tämän tilan oireet voidaan jättää väliin, koska nämä oireet voivat yksinkertaisesti olla osa vanhenemista . Testosteroni vaikuttaa rasvan jakautumiseen, lihasmassan kehitykseen ja hiustuotantoon, ja matala taso voi aiheuttaa hiustenlähtöä, lihasten puutetta ja lisääntynyttä kehon rasvaa.

Hedelmättömyys

Miehet, joilla on matala T-arvo, voivat tulla hedelmättömiksi, koska testosteronilla on tärkeä rooli siittiöiden tuottamisessa. Jos kivekset eivät tuota tarpeeksi testosteronia, tämä voi aiheuttaa pienen siittiöiden määrän, alhainen siittiöiden määrä tekee lapsen syntymisestä vähemmän mahdollista.

Jos sinulla on jonkin verran matalan T: n oireita, kuten matala energia, mieliala ja sukupuolihalu, sinulla on hauraat luut, olet saanut huomattavan määrän painoa tai sinulla on hedelmällisyysongelmia, nämä kaikki ovat merkkejä siitä, että sinun tulisi käydä lääkärisi kanssa testausta varten .

Mikä aiheuttaa alhaisen testosteronin

Alhaisella testosteronilla on useita syitä, yksi yleisimmistä on ikä. Testosteronin tuotanto huipussaan murrosiässä ja hidastuu miesten iän myötä. Ikääntymisprosessi on merkittävä syy matalaan T-arvoon, ja se vaikuttaa moniin 50-60-vuotiaisiin miehiin. Alhainen testosteroni on kuitenkin tila, joka vaikuttaa myös nuorempiin miehiin. Jotkut miehet voivat syntyä sairaudella, joka tunnetaan nimellä hypogonadismi, jolloin keho ei tuota tarpeeksi hormonia. Hypogonadismi voi kehittyä missä tahansa elämänvaiheessa, mukaan lukien sikiön kehitys, lapsuus ja myöhemmin aikuisiässä.

Kivekset, testosteronia tuottava ruumiinosa, voivat vähentää tämän hormonin määrää. Molempien kivesten vaurio voi heikentää testosteronin tuotantoa.

Vakavat sairaudet, kuten syöpä, voivat myös vaikuttaa testosteronitasoon. Tällaisen sairauden fyysinen ja henkinen stressi voi sulkea lisääntymisjärjestelmän, mikä vaikuttaa kehon kykyyn tuottaa tätä ensisijaista hormonia. Hoito, jota annetaan syövälle, kuten kemoterapia, voi myös aiheuttaa testosteronitasojen laskun. Testosteronitasot palaavat kuitenkin normaaliksi syövän hoidon loputtua.

Muita alhaisen testosteronin syitä ovat:

  • Aivolisäkkeen poikkeavuudet, jotka vapauttavat hormonin
  • Sairaudet, kuten tyypin 2 diabetes, HIV / AIDS, munuais- ja maksasairaudet ja liikalihavuus
  • Lääkitys – matala T-arvo voi olla joidenkin lääkkeiden sivuvaikutus
  • Genetiikka – uskotaan, että matalalla testosteronilla voi olla perinnöllinen taipumus

Onko alhainen testosteroni ‘miesten vaihdevuodet’?

Koska alhainen testosteroni esiintyy yleensä samankaltaisessa iässä, että naiset menevät vaihdevuodet läpi ja on samanlainen prosessi, jossa ensisijainen hormoni laskee, matalan T: n katsotaan olevan vaihdevuosien miesekvivalentti. Vaihdevuodet tapahtuvat kuitenkin jokaiselle naiselle, kun he saavuttavat tietyn iän, kun taas testosteronitasot laskevat tasaisesti, eikä useimmilla miehillä ole oireita. Normaalia matalampi testosteronitaso on tila, joka vaikuttaa vain joihinkin miehiin, eikä sitä voida kuvata vaihdevuodeksi.

Testosteronitasojen nostaminen hormonikorvaushoidolla

Matalan T: n pääasiallinen hoitomuoto on testosteronikorvaushoito. Tätä hoitoa on saatavana monissa eri muodoissa, kuten tabletteina, geeleinä, laastareina ja injektioina, ja sitä käytetään korvaamaan hormoni ja nostamaan tasoa niille, jotka kärsivät matalan T: n oireista.

Testosteronigeelejä levitetään vartaloon päivittäin esimerkiksi hartioille, olkavarteen tai vatsaan tai reisiin. Injektionesteet ovat yleinen testosteronikorvaushoito, koska lääkäri antaa ne ja niitä annetaan harvemmin kuin muun tyyppinen hoito.

Klo Lääkäri-4-U voit ostaa testosteronikorvaushoitoa verkossa geelin muodossa tarjoamalla on katsottu sopivan yksi online lääkäreitä. Hoitotyyppejä, joita voi ostaa, ovat:

  • Testim-geeli
  • Testogeelipumppu
  • Testogeelipussit
  • Tostran-geelipumppu

Monet ihmiset kokevat oireidensa parannuksia testosteronikorvaushoidolla, kun hormoni saavuttaa normaalin tason. Jos sinulla on diagnosoitu matala testosteroni ja sinulla on tämän tilan oireita, geeli-testosteronikorvaushoito voi olla sinulle sopiva hoito. Vaihtoehtoisesti voit myös valita testosteroni tabletit.