Korkea testosteronii merkit

Korkea testosteronii merkit

Aivolisäke ja aivot ovat vastuussa testosteronin tuotannon sääntelystä. Jotkin tekijät sen sijaan voivat vaikuttaa sen hallintaan.

Kun tämä tapahtuu, on mahdollista, että testosteronitasot voivat nousta. Alla on lueteltu joitakin merkkejä ja oireita kohonnut testosteroni miehillä:

  1. Akne
  2. Verenpaineen muutokset
  3. Ihokarva
  4. Mieliala
  5. Vähentynyt siittiöiden määrä
  6. Uniapnea
  7. Rintojen suureneminen

Testosteroniitaso

Testosteroniitasot määräytyvät henkilön iän, sukupuolen ja yleisen mukaan. Ottaen miesten kehossa on korkeampi testosteroniitaso kuin muukalaisviha.

Alhainen testosteronitaso

Testosteronin puute kohdussa voi vaikuttaa negatiivisesti mieslapsen kehitykseen raskauden aikana. Se voi myös vaikuttaa miesten murrosikään ja voi aiheuttaa henkilön hidastumisen tai kehityksen pysäyttämisen. Lue lisää siitä, miten testosteroni täydentää, kuten steroideja voi auttaa sinua estämään tämän.

Korkea testosteronitaso

Korkea testosteronitaso kypsillä kavereille on melko harvinaista. Lapsilla, joilla on korkea testosteronitaso, voi olla kasvupyrähdys tai aloittaa murrosiän aikaisemmalla iällä. Joissakin tilanteissa korkea testosteronitaso molemmissa sukupuolissa voi johtaa hedelmättömyyteen.

Testosteroni in mittaus

Lääketieteen alalla testosteroni mitataan nanogrammoina desilitraa kohti (ng/dl).

Testosteronin kokonaismäärä elimistössä, jota pidetään terveenä, näkyy seuraavissa taulukoissa. Tasot ovat tietyn vaihteluvälin sisällä kullekin ikäryhmälle.

Yksilöiden testosteronitasot vaihtelevat tällä terveellä alueella, ja tämä on normaalia.

Pikkulapset ja lapset

Ikä Mies (ng/dl) Nainen (ng/dl)
0-5 kuukautta 75-400 20-80
6 kuukaudesta 9 vuoteen Vähemmän kuin 7-20 Vähemmän kuin 7-20
10–11 vuotta Vähemmän kuin 7-130 Vähemmän kuin 7-44

Nuorille

Ikä Mies (ng/dl) Nainen (ng/dl)
12–13 vuotta Vähemmän kuin 7-800 Vähemmän kuin 7-75
14 vuotias Vähemmän kuin 7-1 200 Vähemmän kuin 7-75
15–16 vuotta 100-1,200 Vähemmän kuin 7-75

Aikuiset

Ikä Mies (ng/dl) Nainen (ng/dl)
17–18 vuotta 300-1,200 20-75
19 vuotta tai vanhempi 240-950 8-60

Testosteroniia liikaa oireet

Vaikutus, joka ylimääräisellä testosteronilla on kehoon, riippuu sekä yksilön iästä että sukupuolesta. Aikuiset miehet ovat harvinaisia hankkia tila, jossa he tuottavat liiallista testosteronia, ja joskus on vaikea määrittää, tuottaako aikuinen mies liiallista testosteronia vai ei. Precocious murrosiän data content=’1268′ >ajavuosittainen murrosikä voi ilmetä pienillä lapsilla, joilla on liikaa testosteronia, ja nuoret tytöt voivat käydä läpi epänormaaleja muutoksia sukupuolielimissä ylimääräisen testosteronin seurauksena. Ennalta murrosikä ja hedelmättömyys voivat esiintyä sekä pojilla että tytöillä, joilla on liikaa testosteronia kehossaan.

Testosteroniitaso mittaus

Miesten testosteronitasot voidaan mitata immunomääritystekniikalla, joka on melko yksinkertainen. Tämä tekniikka on laajalti saatavilla, vaatii minimaalista teknistä asiantuntemusta suorittaa, ja se on yleensä riittävän tarkka käytettäväksi testosteronimittauksissa miehillä. On mahdollista mitata vapaa testosteroni ja biologinen hyötyosuus testosteroni suoraan, mutta on yleisempää laskea ne tuloksista muiden testien, kuten kokonais testosteroni, SHBG, ja joskus albumiini.

Testosteroni vaikutus

Mies alkaa tuottaa testosteronia jo seitsemän viikkoa hedelmöityksen jälkeen. Testosteronitasot nousevat murrosiässä, huipussaan myöhäisessä nuoruudessa ja sitten tasaantuvat. Noin 30 vuoden iän jälkeen on normaalia, että miehen testosteronitaso laskee hieman joka vuosi.

Useimmilla miehillä on enemmän kuin tarpeeksi testosteronia. Mutta on mahdollista, että keho tuottaa liian vähän testosteronia. Tämä johtaa hypogonadismiksi kutsuttuun tilaan. Tätä voidaan hoitaa hormonaalisella hoidolla, joka vaatii lääkärin reseptin ja huolellisen seurannan. Miesten, joilla on normaali testosteronitaso, ei pitäisi harkita testosteronihoitoa.

Alhainen testosteroni voi edistää DE ja alhainen testosteroni täydentää voi auttaa korjaamaan DE ongelmia.

Yli testosteronii kaksin

Useimmissa tapauksissa liiallinen määrä luonnollisesti tuotettua testosteronia ei ole ongelma miehille. Se voi tulla yllätyksenä ottaen huomioon, mitä jotkut saattavat pitää ilmeisinä merkeinä testosteronin ylilyönneistä: tie raivo, isien taistelu Little League -peleissä ja seksuaalinen siveettomuus, muutamia esimerkkejä.

On mahdollista, että tämä liittyy vaikeuksiin määritellä “normaalit” testosteronitasot ja “normaalit” käyttäytymismallit. Testosteronin määrä veressä vaihtelee merkittävästi ajan myötä ja jopa yhdessä päivässä. Lisäksi se, mikä näyttää olevan merkki testosteronin ylimäärästä (kuten alla kuvataan), voi todellakin olla yhteydessä tähän hormoniin todellisessa elämässä.

Todellisuudessa suurin osa siitä, mitä tiedämme epätavallisen korkeasta testosteronitasosta miehillä, tulee urheilijoilta, jotka ottavat anabolisia steroideja, testosteronia tai vastaavia aineita lihasmassan ja urheilullisen suorituskyvyn parantamiseksi tutkijoiden sijaan.

liian korkea testosteroniitaso korkei

Miehillä, joilla on perinnöllinen taipumus korkeaan testosteronitasoon, on noin kahdeksan kertaa suurempi sydämen vajaatoiminnan riski sekä kaksinkertainen lisääntynyt tromboembolian riski (verihyytymiä, jotka voivat estää aivoihin tai keuhkoihin johtavia suonia tai valtimoita) uuden tutkimuksen tulosten mukaan.

Huolimatta siitä, että tutkimus keskittyi miehiin, joilla on luonnollisesti korkea testosteronitaso, tutkijat uskovat löydöksillä olevan vaikutuksia vanhempiin miehiin, jotka ottavat testosteronilisää lisätäkseen energiatasojaan ja parantaakseen sukupuoliviettiinsä.

liika testosteronii

Ylimääräinen testosteroni voi johtaa aggressiivisempi ja ärsyttävämpi käyttäytyminen, lisääntynyt akne ja rasvainen iho, paheneva uniapnea (jos sinulla on jo se) ja lisätä lihasmassaa, muun muassa sivuvaikutuksia.

Testosteronii uni

Testosteronitasojen muutokset tapahtuvat luonnollisesti unen aikana sekä miehillä että naisilla, eivätkä ne ole lääkityksen aiheuttamia. Iltaisin ja varhaisina aamuisin testosteronitasot nousevat, ja ne laskevat päivän aikana. Tutkimuksen mukaan testosteronin enimmäismäärät näkyvät silmän nopean liikkeen (REM) unen aikana, joka on syvä restaratiivinen uni, joka tapahtuu pääasiassa yöllisen unisyklin myöhäisessä vaiheessa. Uniongelmien, kuten keskeytyneen unen, unen puutteen ja REM-unen määrän vähenemisen, läsnäolo johtaa yleensä alhaiseen testosteronitasoon miehillä. Sekä miesten että naisten olisi otettava tämä huomioon.