7 Elintarvikkeet alentaa estrogeenitasoja miehillä

Miehet ja alhainen testosteroni

Alhainen testosteroni on melko yleinen asia miesten ikääntyessä. Miehillä, joilla on alhainen testosteroni, tai “alhainen T”, on usein kohonnut estrogeenihormonin taso. Yksi mahdollinen tapa korjata tämä ylimääräinen on kokeilla estrogeenia estävää ruokavaliota, joka voi olla luonnollinen täydennys matala-T-lääkkeisiin. Tähän auttavat joskus testosteronia lisäävät tabletit ja muut tuotteet.

Kohonnut estrogeeni ei vain vähennä miesten testosteronitasoja. Se voi myös vaarantaa sekä miehet että naiset sydänsairauksien ja tietyntyyppisten syöpien vuoksi. Journal of Medicinal Foodin mukaan fytokemikaaleja sisältävät estrogeenia estävät elintarvikkeet voivat auttaa vähentämään estrogeenitasoja verenkierrossa.

Kasvit ovat monimutkaisia ravinteiden lähteitä, mukaan lukien erityiset fytokemikaalit, jotka voivat auttaa vähentämään estrogeenia. Mutta ne sisältävät myös muita fytokemikaaleja, jotka toimivat fytoestrogeenina ja voivat jäljitellä kehon ylimääräisen estrogeenin oireita.

Kysymys siitä, miten fytoestrogeenit vaikuttavat ihmisten terveyteen, on tällä hetkellä ratkaisematta, ja tähän aiheeseen liittyviä tutkimuksia tarvitaan lisää.

Fytoestrogeenit tutkitaan myös positiivisten terveysvaikutusten, kuten syöpälukujen sekä luuston ja sydän- ja verisuoniterveyden vähentämisen, vuoksi. Yksilölliset vasteet fytoestrogeeniin vaihtelevat myös henkilöstä toiseen. Lue lisää fytoestrogeenien hyvästä ja huonosta haitasta.

Ristiinnaulitut vihannekset

Yksi parhaista tavoista estää estrogeenia on syödä ristiinnaulittavia vihanneksia. Näillä vihanneksilla on korkea fytokemikaalien määrä ja ne estävät estrogeenin tuotannon. Ristiinnaulitut vihannekset voidaan kypsentää useilla tavoilla. Jotkut niistä, mukaan lukien parsakaali ja kukkakaali, maistuvat hyvältä raakana.

Ristiinnaulitut vihannekset sisältävät:

 • Parsakaali
 • Kukkakaali
 • Kaali
 • Ruusukaalin idut
 • bok choy
 • Kale
 • kaulus vihreät
 • Nauriit
 • rutabagas
 • Sienet
 • Sienilajikkeet, kuten siitake, portobello, crimini ja vauvan painike, toimivat estrogeenin estämiseksi kehossa. Niiden tiedetään estävän aromataasi-nimisen entsyymin tuotannon.

Aromatase on vastuussa androgeenihormonin muuntamisesta estrogeeniksi. Tämän ruoan sisällyttäminen ruokavalioon auttaa estämään estrogeenin uutta tuotantoa.

Raa’at sienet voivat olla loistava lisä salaatteihin. Ne voidaan myös paistinpannuilla sipulilla ja muilla mausteilla.

Muista valita sienet päivittäistavaroista. Luonnonvaraiset sienet voivat olla myrkyllisiä. Luomusienet ovat hyvä valinta, koska ne ovat torjunta-aineettomia. Kokeile yhtä näistä 16 sienireseptistä.

Punaiset viinirypäleet

Toinen estrogeenia estävä ruoka on punaiset viinirypäleet. Niiden nahat sisältävät kemikaalia nimeltä resveratroli ja niiden siemenet sisältävät kemikaalia nimeltä proantosyanidiini. Molemmat kemikaalit toimivat estää estrogeenin tuotantoaTrusted Source.

Punaiset viinirypäleet on helppo puhdistaa ja syödä. Ne ovat hienoja syödä jäähdytettynä tai huoneenlämmössä. Ne voidaan syödä yksin tai lisätä hedelmiin tai vihreisiin salaatteihin. Kuten kaikki muutkin hedelmät tai vihannekset, orgaaninen on hyvä tapa mennä.

Siemenet

Tietyntyyppiset siemenet, kuten pellava ja seesami, sisältävät polyfenoleina kutsuttuja hivenravitsteja. Polyfenoleja löytyy kasveista ja ne vähentävät estrogeenitasoja verenkierrossa. Oregonin osavaltionyliopiston tietojen mukaan pellavansiemenet sisältävät korkeimpia pitoisuuksia.

Pellavansiemenet ovat myös yksi rikkaimmista lignaanilähteistä, jotka toimivat fytoestrogeenina. Monet tekijät määrittävät fytoestrogeenien terveysvaikutukset, mukaan lukien kuinka tehokkaasti henkilö imee ja metaboloi fytoestrogeenit.

Monimutkaisen ravitsemuskoostumuksensa vuoksi pellavansiemenet voivat auttaa alentamaan estrogeenia joillakin ihmisillä. Toisille ne eivät välttämättä auta tai saattavat jopa jäljitellä estrogeenin hallitsevia oireita.

Jos estrogeenin laskeminen on tavoitteesi, puhu lääkärin (tai apteekki) tai ravitsemusterapeutin kanssa ennen kuin lisäät pellavansiemeniä ruokavalioon ruokavaliosuunnitelman yksilöllistämiseksi.

Pellavan- ja seesaminsiemeniä on saatavilla monissa ruokakaupoissa ja terveysruokakaupoissa. Niitä voidaan lisätä kaikenlaisiin ruoanlaitto- ja leivontaresepteihin, ja niitä on erityisen helppo lisätä hedelmäsmoothieihin.

Täysjyvätuotteita

Jalostamattomat jyvät eivät hajoa kuten jalosteet. He säilyttävät kaikki osansa: endospermin, lesit ja bakteerit. Kuten siemenet, täysjyvätuotteet sisältävät anti-estrogeenipolyfenoleja ja myös fytoestrogeeniravinteita, joten yksilön vaste vaihtelee.

Seuraavia täysjyvätuotteita voidaan syödä eri muodoissa, mukaan lukien leivät, pasta ja viljat:

 • Vehnä
 • Kaura
 • Ruis
 • Maissi
 • Riisi
 • Hirssi
 • Ohra

Vihreä tee

Jo tunnettu sen terveistä ominaisuuksista, vihreä tee on myös suuri polyfenolien lähde, joka voi vaikuttaa entsyymeihin, jotka metaboloivat estrogeenit. Lisäksi Harvard Health Publications mainitsee vihreän teen, joka voi myös vähentää sydänsairauksien riskiä.

Suurissa ruokakaupoissa ja pienemmissä terveysruokakaupoissa on tarjolla monenlajista vihreää teetä. Vihreää teetä voidaan yhdistää aromiin, kuten minttu, sitruuna, ginseng ja inkivääri, jotka lisäävät makua ja ravinteita. Se virkistää sekä kuumaa että kylmää.

Granaattiomenat

Kun ihmiset ajattelevat hedelmiä, granaattiomena ei ehkä ole ensimmäinen asia, joka tulee mieleen. On kuitenkin käynyt ilmi, että tämä hedelmä on runsaasti fytokemikaaleja. Granaattiomenat ovat tulossa laajemmin tunnetuiksi estrogeenia estävistä ominaisuuksistaan sekä antioksidanttihyveistään. Lue lisää antioksidanttien käyttö.

Granaattiomenat voidaan leikata ja syödä kuten muutkin hedelmät, tai ne voidaan kuluttaa mehumuodossa. Monissa ruokakaupoissa on mukana granaattiomenamehua ja mehusekoitusta.